Stěhuje celá rodina

Jsme stěhováci, ale to neznamená, že opovrhujeme těmi, kteří si stěhovací akci dokáží zajistit sami. Naopak, protože víme, co vše to obnáší, tak všechny takové obdivujeme. Nicméně si myslíme, že většinou je výhodnější to nechat na stěhovací firmě. A protože máme rádi zábavu, tak to dnes trošku odlehčíme viz. video na konci článku. Zejména z něj pochopíte, proč se tento článek jmenuje, tak jak vidíte…

Sami nebo s firmou?

Ale pěkně od začátku. Kdy tedy stěhovat sami a nevolat stěhováky? Tak předně se vám to vyplatí v situacích, kdy stěhujete třeba jen gauč, zkrátka menší kusy nábytku v malém množství a hlavně ne daleko. Pokud už je věcí na stěhování více, nebo se jedná o rozměrné a těžké kusy nábytku či hudební nástroje, nebo se stěhujete do jiného města a nemáte k tomu vlastní nákladní vozidlo atp. To jsou situace, kdy je třeba si položit otázku, zda by nebylo vhodnější to nechat na profesionály.

Kamarádí nedorazili v den stěhování?

Také další věc berte v potaz. Ať už máte velkou rodinu, nebo hodně kamarádů, dost často se stává, že právě v den D mnozí z nich nebudou mít čas. Někdo záměrně, jiný zkrátka z jakýchkoliv důvodů – práce, rodinné starosti, nemoc, dovolená atp. Nemáte tedy jistotu, že vám všichni opravdu na akci dorazí, jak bylo původně přislíbeno. U stěhovací firmy je to jinak – ta s danou akcí počítá a neexistuje, aby stěhování odřekla z důvodů, že nemá dostatek pracovníků. Ano, jsme lidé a některé věci neovlivníme, takže pokud se na cestě k vám staně něco neočekávaného, co zabrání včasnému přijetí na místo nakládky, tak s tím nic nenaděláme, ale uděláme maximum pro to, aby stěhování proběhlo co nejdříve.

A na závěr slíbené zábavné video. Už jste viděli stěhovat dům? Ručně? Ještě ne? Pak se podívejte, jak to v praxi může vypadat.

Stěhuje celá rodina

Jestli je to i váš případ a máte takto početnou rodinu – přátele, pak se jistě bez stěhováků obejdete i vy. Výhodou pak je, že jste schopni přestěhovat cokoliv, nejen vybavení bytu či rodinného domu, ale i klidně celý dům, tak jako tomu je na následujícím videu z Thajska.

https://youtu.be/3z-b4k3z47k